dissabte, 1 de maig de 2010

Les Piràmides

LES PIRÀMIDES
A l'antic Egipte eren tombes d'un faraó o d'una reina. La raó d'aquesta forma es devia a la necessitat d'estabilitzar els monticles de pedra a les vores, ja que davant de la pressió exercida per l'apilament de pedres, en terreny solia cedir i enfonsar-se a les cantonades, ocasionant esquerdes o en el pitjor dels casos ensorraments.
Construcció.
Algunes piràmides no eren "simples" apilaments de pedra, ja que requerien per a la seua construcció molta habilitat, enginy, capacitat organitzativa, i un esforç enorme. 
Els recobriments exteriors d'aquests edificis van variar molt d'unes cultures i èpoques a d'altres, trobant-se des de revestiments de pedra calcària fins a estucs. El procés de tallat de les pedres era extremadament lent, ja que aquestes solien ser pedres dures. Per treballar-les es van utilitzar eines de bronze i sílex, i el poliment s'aconseguia mitjançant el fregat amb la pròpia pols de les pedres o amb abrasius més durs. L'absència de documents ha impossibilitat conèixer els mètodes constructius emprats a les piràmides antigues, però no hi ha constància de l'ús de la roda, per la qual cosa les teories més acceptades especulen amb rampes o espirals exteriores, sobre les que s'anirien lliscant els blocs mitjançant palanques.
Les piràmides egípcies van evolucionar des de les mastabes fins a construccions colossals com les del complex de Giza. La primera piràmide de la que es té constància és una piràmide escalonada i data del 2700 aC, mentre que les primeres piràmides anomenades "clàssiques", que són completament en forma de prisma, estan datades cap el 2500 aC. Hi ha 138 piràmides descobertes a Egipte sent el país amb més piràmides del món.
Les piràmides d'Egipte són grans monuments funeraris construïts en els temps de l'antic Egipte. De tots els vestigis que ens van deixar els egipcis de l'Antiguitat, els més portentosos i emblemàtics monuments d'aquesta civilització, i en particular, les tres grans piràmides de Giza, les tombes dels reis Kheops, Khefren i Miceri. La Gran Piràmide de Giza, construïda per Keops és una de les set Meravelles del Món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada